Afscheid


Het overlijden van een dierbare is ingrijpend, het is alsof de wereld even stilstaat. Toch moet er direct na het overlijden veel geregeld worden. Als eerste een respectvol en waardig afscheid: het laatste dat we kunnen doen voor onze partner, familielid, vriend of vriendin. Om te herdenken, te rouwen en afscheid te nemen mag tijd genomen worden, op een plaats waar iedereen zijn of haar eigen rituelen rond dit afscheid kan vormgeven. Die plaats wil Crematorium Tilburg graag voor u zijn: in een rustige en groene omgeving kunt u op persoonlijke wijze afscheid nemen van uw dierbare.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Vanzelfsprekend bent u van harte welkom voor een individueel bezoek aan ons crematorium. U kunt daarvoor een afspraak maken met een van onze medewerkers.

Hoe moeilijk ook, binnen enkele dagen na een overlijden – uiterlijk op de 6e werkdag – moeten degenen die achterblijven een crematie of begrafenis geregeld hebben. Gelukkig kunt u als nabestaande de meeste zaken in overleg met de uitvaartondernemer regelen. Onze ervaring is dat mensen in toenemende mate bewust kiezen voor een persoonlijke invulling van de afscheidsdienst. Crematorium Tilburg en omstreken biedt verschillende mogelijkheden.

Bij aankomst wordt u ontvangen door de uitvaartondernemer en een medewerker van het crematorium. In Aula 1 – Aurora en Aula 2 – Atrium is een aparte ‘familiekamer’ voor de naaste familie en vrienden.
U kunt, indien u dit wenst, zelf de kist de aula binnendragen. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om, 15 minuten voorafgaand aan de afscheidsdienst, de overledene op te baren.

Al blijkt dat niet uit onze naam, bij Crematorium Tilburg en omstreken kunt u ook terecht voor een afscheidsdienst van een begrafenis. Steeds vaker wordt van deze mogelijkheid gebruik gemaakt en reserveren nabestaanden een van de aula’s.

Voor degene die minder goed ter been zijn hebben we in de aula’s de beschikking over een rolstoel. Als u daar gebruik van wilt maken kunt u dit ter plaatse regelen of vooraf kenbaar maken.