Agenda


MH17 What remains

Agenda

Door het hele jaar heen organiseert Crematorium Tilburg bijeenkomsten voor nabestaanden over verlies, uitvaart en rouwverwerking: Andante Café op een aantal zondagen, lezingen i.s.m. het netwerk Palliatieve Zorg Midden-Brabant, Wereldlichtjesdag en de jaarlijkse Lichtjesavond in de tuinen van Crematorium Tilburg.

Andante Café is een aantal zondagen vanaf 10.30 uur geopend voor een moment van bezinning of het delen van ervaringen met anderen. In 2018 is dit op 14 januari, 4 februari, 11 maart, 8 april, 10 juni en 9 september.

  • U bent welkom voor een kopje/thee of koffie voor of na uw bezoek aan onze tuinen.
  • U bent van 10.45 tot 12.00 uur van harte welkom om deel te nemen aan een dialoog. Een waarderend gesprek waarbij we in een kleine groep luisteren naar elkaars ervaringen en dromen. Kijk voor meer informatie op www.tilburgindialoog.nl.
  • Van 13.00 tot 16.00 uur is er een bijeenkomst voor ieder die dat wil, georganiseerd door een lid van het netwerk Sterven en Rouw Midden-Brabant. Na een inleiding of overdenking over het thema kunt u uw ervaringen met anderen delen. Hieronder staan de bijeenkomsten kort weergegeven.

Niets moet in Andante Café. Aan u de keuze of u actief wilt deelnemen aan de gesprekken of alleen wilt komen luisteren. Toegang en koffie/thee zijn gratis. Klik hier voor het complete programma in 2018. Graag tot ziens!

Alle bijeenkomsten

MH17 Herdenking: 17 juli 2018
Vier jaar na de ramp een herdenking voor de slachtoffers

Op 17 juli vindt tussen 14.00 en 15.00 uur een herdenking plaats bij het monument ‘What remains’ in Tilburg voor alle slachtoffers van dit vliegtuigongeluk. Het monument staat sinds kort in de tuinen van Crematorium Tilburg (Karel Boddenweg 5). De vijf beelden zijn gemaakt door de Australische kunstenares Angela Nagel die bij deze ramp haar partner verloor. U bent van harte welkom om deze herdenking bij te wonen. Crematorium Tilburg deelt kaarsen uit en biedt de mogelijkheid om bloemen neer te leggen. Klik hier voor meer informatie.

Andante Café: De facetten van rouw

zondag 9 september 2018, 13.00 – 16.00 uur (ontvangst vanaf 12.30 uur)
door: Anneke Spaandonk
locatie: Crematorium Tilburg, Andante
Deze interactieve lezing gaat over de theorie achter rouw, zoals soorten rouwgevoelens, verschillende rouw manieren, rouwfases en het verschil bij rouw tussen mannen en vrouwen. Welke voorbeelden van rouw heb je binnen jouw ouderlijk gezin? Wat zijn jouw oplaadmomenten? Hoe belangrijk zijn deze? Hoe boor je je netwerk aan? Over al deze vragen gaat Anneke met u in gesprek. Daarnaast geeft zij praktijkvoorbeelden en opdrachten om meer inzichten te krijgen in hoe je hier zelf mee om kunt gaan.
De toegang is gratis, graag vooraf aanmelden: a.spaandonk@tele2.nl of 06 24157017

Lichtjesavond 2018

2 november (Allerzielen), 18.00 – 20.00 uur
locatie: tuinen Crematorium Tilburg, Karel Boddenweg 5

Andante Café: Tilburg in dialoog – een nacht in het crematorium

zaterdagavond 10 november (vanaf 21.00 uur) tot zondag 11 november (tot 12.00 uur)
door: Ineke van Pelt & Rob van Tilburg
locatie: Crematorium Tilburg, Andante
Een begraafplaats en een crematorium zijn plekken waar de meeste mensen eigenlijk liever niet komen. Laat staan dat we er zouden willen blijven slapen. Maar waarom eigenlijk niet? Tijdens de 10e editie van de Week van de Dialoog in Tilburg bieden wij u de unieke mogelijkheid om samen met de andere deelnemers te overnachten in het crematorium. Tijdens het ontbijt de volgende morgen gaan we met elkaar in gesprek over wat deze overnachting met ons gedaan heeft. Hierbij staat het zonder oordeel luisteren naar elkaar voorop. De dialogen worden geleid door de Tilburgse filosofe en auteur Ineke van Pelt en ritueel begeleider bij afscheid Rob van Tilburg.
De toegang is gratis, graag vooraf aanmelden: rob@robvantilburg.com of 06143 06565

Wereldlichtjesdag 2018

9 december, aanvang om 19.00 uur
locatie: Crematorium Tilburg
Herdenken van overleden kinderen.