Agenda


Agenda

Door het hele jaar heen organiseert Crematorium Tilburg bijeenkomsten voor nabestaanden over verlies, uitvaart en rouwverwerking: Andante Café op een aantal zondagen, lezingen i.s.m. het netwerk Palliatieve Zorg Midden-Brabant, Wereldlichtjesdag en de jaarlijkse Lichtjesavond in de tuinen van Crematorium Tilburg.

Andante Café is een aantal zondagen vanaf 10.30 uur geopend voor een moment van bezinning of het delen van ervaringen met anderen. In 2018 is dit op 14 januari, 4 februari, 11 maart, 8 april, 10 juni en 9 september.

  • U bent welkom voor een kopje/thee of koffie voor of na uw bezoek aan onze tuinen.
  • U bent van 10.45 tot 12.00 uur van harte welkom om deel te nemen aan een dialoog. Een waarderend gesprek waarbij we in een kleine groep luisteren naar elkaars ervaringen en dromen. Kijk voor meer informatie op www.tilburgindialoog.nl.
  • Van 13.00 tot 16.00 uur is er een bijeenkomst voor ieder die dat wil, georganiseerd door een lid van het netwerk Sterven en Rouw Midden-Brabant. Na een inleiding of overdenking over het thema kunt u uw ervaringen met anderen delen. Hieronder staan de bijeenkomsten kort weergegeven.

Niets moet in Andante Café. Aan u de keuze of u actief wilt deelnemen aan de gesprekken of alleen wilt komen luisteren. Toegang en koffie/thee zijn gratis. Klik hier voor het complete programma in 2018. Graag tot ziens!

Alle bijeenkomsten

Lichtjesavond 2018

Op vrijdagavond 2 november bent u van 18.00 tot 20.00 uur van harte welkom in het afscheidspark van Crematorium Tilburg voor de jaarlijkse Lichtjesavond. Een sfeervolle herinneravond die ieder jaar druk bezocht wordt.
Lichtjesavond is een ritueel dat u dichter bij de herinneringen aan uw overleden partner, kind, familielid of vriend brengt. U staat stil bij degene die u heeft achtergelaten en u kunt een kaars aansteken op een voor u dierbaar plekje in de tuinen van het crematorium. De paden langs de strooivelden zijn verlicht met lichtjes en op diverse plaatsen in de urnentuinen staan vuurkorven. Daarnaast klinkt passende muziek in de tuinen en biedt het crematorium u koffie, thee, warme chocolademelk en glühwein aan.
De toegang is gratis. U hoeft zich niet aan te melden.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Crematorium Tilburg (info@crematoriumtilburg.nl of 013 4686204).

Tilburg in dialoog – een nacht in het crematorium/uitvaartcentrum

zaterdagavond 10 november (vanaf 21.00 uur) tot zondag 11 november (tot 12.00 uur)
door: Ineke van Pelt & Rob van Tilburg
locatie: Crematorium Tilburg en Monuta Tom van Dijk

Een begraafplaats, crematorium en uitvaartcentrum zijn plekken waar de meeste mensen eigenlijk liever niet komen. Laat staan dat we er zouden willen blijven slapen. Maar waarom eigenlijk niet? Tijdens de 10e editie van de Week van de Dialoog in Tilburg bieden wij u de unieke mogelijkheid om samen met de andere deelnemers te overnachten in het crematorium en uitvaartcentrum. Tijdens het ontbijt de volgende morgen gaan we met elkaar in gesprek over wat deze overnachting met ons gedaan heeft. Hierbij staat het zonder oordeel luisteren naar elkaar voorop. De dialogen worden geleid door Ineke van Pelt en Rob van Tilburg.
De toegang is gratis, graag vooraf aanmelden: rvantilburg@monuta.nl of 06 14306565.

Herinner-concert

14 november, 20.00 – 22.00 uur (inloop: 19.30 uur)
locatie: Andante Café, Karel Boddenweg 5
door: Leonie van Son en Anneke Naaijkens-Doek
Muziek zegt meer dan 1.000 woorden. Een lied kan een herinnering oproepen, een herinnering aan iemand die je mist, een herinnering die gekoesterd mag worden. Op deze bijzondere avond geven Leonie van Son en Anneke Naaijkens-Doek een persoonlijk en intiem concert met liedjes die vooraf door u gekozen zijn. U kunt voor deze avond een lied aanmelden waarmee u graag een overleden dierbare zou willen herinneren. Met de liedjes staan we stil bij het verlies en koesteren we de herinnering aan deze personen.
U kunt tot uiterlijk 26 oktober een lied aanmelden dat u graag op deze avond wilt horen (vermeld titel, uitvoerend artiest) en wie u met dit lied wilt gedenken. Leonie en Anneke spelen maximaal acht liederen, dus we raden u aan op tijd aan te melden. Ook als u wilt komen luisteren, moet u zich aanmelden (uiterlijk 10 november).
Leonie is werkzaam als muziektherapeut op de psychiatrische afdeling van het Bravis Ziekenhuis te Bergen op Zoom en begeleidt daar o.a. de ‘levensverandering-groep’; een groep over hoe om te gaan met diverse vormen van verlies. Anneke werkt als muziek- en rouwtherapeut binnen haar praktijk Più Mosso in Tilburg waar zij kinderen, volwassenen en gezinnen begeleidt die geconfronteerd worden met ernstige ziekte, sterven en rouw.
De toegang is gratis, wel graag vooraf aanmelden: info@piumosso.nl

Wereldlichtjesdag 2018

9 december, 19.00 – 20.00 uur (inloop: 18.30 uur)
locatie: Crematorium Tilburg, Karel Boddenweg 5
Zondag 9 december a.s. is Wereldlichtjesdag. Mensen over de hele wereld steken om 19.00 uur lokale tijd kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Zo ook bij Crematorium Tilburg. Tijdens een viering voor jong en oud worden overleden kinderen herdacht met woorden, beelden, rituelen en (live) muziek. Bij aanvang krijgt iedereen ruimschoots de gelegenheid om een kaarsje aan te steken. Een belangrijk onderdeel is ook het noemen van de namen van de overleden kinderen en het tonen van hun foto’s op een scherm.
Iedereen die een (of meer) overleden kind(eren) wil herdenken nodigen wij van harte uit deze herdenkingsbijeenkomst bij te wonen. Ouders die zelf een kind verloren hebben, maar ook broertjes, zusjes, opa’s en oma’s, andere familieleden, vrienden, enzovoort. Het maakt niet wat uw relatie tot het kind was, hoe oud het was of hoe lang het geleden is dat het kind overleed.

Vanaf 18.30 uur bent u van harte welkom bij Crematorium Tilburg, Karel Boddenweg 5. De herdenkingsbijeenkomst begint exact om 19.00 uur met een lichtritueel en duurt tot ongeveer 20.00 uur. Aansluitend is er gelegenheid tot het drinken van koffie of thee.
Om u te verzekeren van een of meerdere zitplaats(en), kunt u zich per e-mail aanmelden: info@crematoriumtilburg.nl. Wilt u uw eigen (klein)kind herdenken met foto en/of naamsvermelding, geeft u dit dan direct bij aanmelding aan (uiterlijk donderdag 6 december).
Toegang en koffie/thee zijn gratis.