Beeld & Geluid


In toenemende mate wordt gebruik gemaakt van onze uitgebreide multimedia mogelijkheden. Om teleurstellingen te voorkomen, vindt u hier informatie over het op de juiste manier aanleveren van muziek, beelden, presentaties en draaiboek. Ook kunt u lezen hoe u gebruik kunt maken van onze opname- en livestreammogelijkheden. Onder een apart kopje staan onze beeld- en geluidsmogelijkheden voor De Huiskamer.
Neem bij twijfel over de juiste kwaliteit van aan te leveren beelden en muziek contact met ons op. Wij vinden het prettig als u met ons een afspraak maakt om geluid en beeld aan te leveren. Het kan helaas voorkomen dat het door u gekozen moment niet meer beschikbaar is, graag vragen wij u hier rekening mee te houden.

Draaiboek
Een van onze medewerkers draagt zorg voor de bediening van beeld en geluid. Wij vinden het daarom fijn als u ons tijdig op de hoogte brengt in welke volgorde, wanneer en hoe de muziek en beelden moeten worden afgespeeld. Om fouten te voorkomen, zijn wijzigingen in de muziek en/of het beeldmateriaal helaas niet mogelijk op de dag zelf.

Muziekboek
Op onze website kunt u eenvoudig via ons online muziekboek uw muziekkeuze maken. U plaatst de gewenste muzieknummers in de muziekmand, zet deze in de juiste volgorde en verstuurt de muziekmand naar ons. Overige muziek kunt u aanleveren op audio-CD (origineel of gebrand), op USB-stick of per e-mail.

• Formaten aanleveren eigen muziekkeuze: MP3, WMA, M4A of WAV.
• Uw muziekkeuze graag 24 uur vóór de dienst aanleveren – uiterlijk om 15.00 uur (zondag niet meegeteld). Wanneer u ook beeldmateriaal gebruikt, verzoeken wij u de muziek, het beeldmateriaal en het draaiboek 2 dagen voor het afscheid bij ons aan te leveren. (uiterlijk om 15.00 uur, zondag niet meegeteld).

Beeld
U kunt beeldmateriaal tonen in de ontvangstruimte, in de afscheidsruimte en/of in de condoleanceruimte. Een van onze medewerkers draagt zorg voor de bediening.
U kunt digitale foto’s (JPEG) en filmpjes (WMV, MP4 of AVI-formaat) met of zonder geluid bij ons aanleveren. Wij zetten dan voor u alles in één presentatie (PowerPoint) aan de hand van het draaiboek. Als u dat wilt, kunt u ook papieren foto’s bij ons aanleveren die wij vervolgens inscannen en in een presentatie zetten. U kunt ook zelf een presentatie (PowerPoint) maken van digitale foto’s en filmpjes, en die naar ons toesturen.

• Beeldmateriaal kunt u aanleveren op CD-rom, DVD of USB-stick. U kunt ze ons ook mailen: kleine bestanden per e-mail en grote bestanden via WeTransfer.
• Onze LED-schermen hebben een 16:9 beeldverhouding en de resolutie is 1920 x 1080.
• Beeldmateriaal en draaiboek graag 2 dagen voor het afscheid bij ons aanleveren – uiterlijk om 15.00 uur (zondag niet meegeteld).

Geen eigen beeldmateriaal, wel achtergrondfoto
Wanneer u geen persoonlijke foto’s of video’s wilt laten zien, kunt u ervoor kiezen om 1 afbeelding te selecteren uit onze selectie achtergrondfoto’s. Deze foto staat dan gedurende het afscheid op de beeldschermen (gratis). Dit horen wij graag 2 dagen (uiterlijk om 15.00 uur, zondag niet meegeteld) voor aanvang van de bijeenkomst van u.

Geluids- en beeldopname
Wij kunnen voor u een geluids- en/of beeldopname maken van het afscheid in de afscheidsruimte. Vanwege de wet op de privacy mogen wij alléén een opname maken als u hier als opdrachtgever expliciet toestemming voor heeft gegeven. Op het opdrachtformulier staat daarom de keuzemogelijkheid: “hierbij geef ik toestemming tot het maken van een opname”. Deze keuze moet dus altijd aangegeven worden. Wanneer u deze keuze wilt uitstellen of het niet zeker weet, dan kunnen wij als service voor de zekerheid een opname te maken die we 30 dagen bewaren. Dit dient u apart aan te geven op het opdrachtformulier (informeer bij uw uitvaartondernemer). Hieraan zijn geen kosten verbonden. Vraagt u deze opname niet binnen 30 dagen op, dan verwijderen wij de opname uit ons systeem.

Livestream
Het kan voorkomen dat nabestaanden niet aanwezig kunnen zijn bij het afscheid, bijvoorbeeld vanwege een verblijf in het buitenland of door ziekte. Crematorium Tilburg biedt de mogelijkheid om het afscheid in de afscheidsruimte via internet live te volgen door middel van onze livestream. U als directe nabestaande bepaalt wie deze stream mag volgen. Vanwege de waarborg van privacy is de stream gecodeerd en is het aantal verbindingen per stream beperkt.

De Huiskamer
Als u in De Huiskamer muziek wilt laten horen, heeft u twee mogelijkheden: u kunt uw eigen apparatuur aansluiten op de aanwezige audio aansluiting of op de bluetoothspeaker die in deze ruimte staat. Ook is er een LCD-scherm aanwezig waarop u via een zelf meegebrachte laptop beelden kunt laten zien. Deze apparaten dient u zelf te bedienen. In De Huiskamer zijn geen mogelijkheden voor livestream en beeld- en/of geluidsopname.