Monumenten in de tuin


In de tuinen van het crematorium staat een aantal monumenten. Er zijn twee monumenten waar u deel van uit kunt maken. Hiermee bieden wij u een plek waar u uw dierbare kunt herdenken. Bijvoorbeeld als u geen mogelijkheid heeft om terug te gaan naar de plek van het graf of de verstrooiing, maar ook als verstrooiing plaatsvond bij het crematorium.

Monument ‘Stralend licht’
Een monument in de kleuren van de regenboog, als rouwsymbool voor de combinatie van verdriet (regen) en mooie herinneringen aan uw dierbare (zon). Stralend licht bevindt zich bij het columbarium en is opgebouwd uit allerlei glasplaatjes. U kunt een glasplaatje naar eigen wens laten maken met een tekst, de naam van de overledene, een illustratie of een combinatie hiervan.
U huurt een plek in dit monument steeds voor drie jaar, het glasplaatje blijft uw eigendom.

Monument ‘Memories’
Vlakbij het strooiveld staat het gedenkmonument ‘Memories’. Het is mogelijk om een herinneringsplaatje te laten plaatsen in dit monument. Op dit glazen naamplaatje kunt u de naam van de overledene of een kleine tekst zetten.
De plek in het monument huurt u voor drie jaar en het naamplaatje blijft uw eigendom. Na deze periode van drie jaar kunt u uiteraard een nieuwe huurperiode vastleggen.