Laatste Rustplaats


Na het verlies van een dierbare is tijd nodig om een plek te geven aan dit verlies. Veel nabestaanden helpt het om een mooie plek te hebben waar ze naar toe kunnen gaan en waar de herinnering aan de overledene heel dichtbij lijkt. Tegenwoordig hebt u hiervoor – ook na een crematie – verschillende mogelijkheden.

Binnen twee weken na de crematie ontvangt u van ons uitgebreide informatie over de mogelijkheden voor de asbestemming van de overledene. Welke mogelijkheid u kiest, is zeer persoonlijk. U kunt kiezen voor het bijzetten van de as van de overledene of voor verstrooiing, beide zijn op diverse plekken en manieren mogelijk. Daarnaast kunt u de as van de overledene (na de wettelijke wachttijd van een maand) ophalen en meenemen naar huis, een andere begraafplaats of een dierbare plek. 

Rituelen 

Wanneer u de laatste rustplaats heeft gekozen, dan kunt u deze laten plaats vinden met uw eigen ritueel. Bij het maken van de afspraak informeren wij u over de wijze waarop het crematorium u zal ontvangen. Indien u zelf een persoonlijk ritueel wilt houden bij de uitvoering van de verstrooiing, plaatsen van de urn of plaatsen van een gedenkteken, dan kunt u dit kenbaar maken bij de medewerker van het crematorium. 

Bestemming van de as van de overledene

Als u nog geen beslissing kunt nemen over de bestemming van de as van de overledene, dan kan de as worden bijgezet in de algemene nis. Deze ruimte is helaas niet toegankelijk voor bezoek. Wilt u toch een bezoek brengen dan kan dit alleen op afspraak. Wij brengen dan de urn bij u in een aparte ruimte. Staat de as langer dan een half jaar in de algemene nis dan zijn hieraan kosten verbonden.

Bij uw asbestemmingskeuze is het belangrijk om stil te staan bij wat u graag wilt in de toekomst. Wilt u een plek waar u zeker naar terug kunt keren? Wilt u de urn bij u thuis? Wilt u dat de as wordt opgenomen in de natuur?

Als u contact met ons opneemt proberen wij u zo goed mogelijk te informeren over de mogelijkheden.