Nieuws


Agenda 2019

Net als in voorgaande jaren organiseert Crematorium Tilburg in 2019 verschillende bijeenkomsten voor nabestaanden over verlies, uitvaart en rouwverwerking: bijeenkomsten  in Andante Café, lezingen i.s.m. het netwerk Palliatieve Zorg Midden-BrabantWereldlichtjesdag en de jaarlijkse Lichtjesavond in het Afscheidspark van Crematorium Tilburg. Kijk in de Agenda of bekijk de folder met het jaarprogramma voor meer informatie of aanmelden.

Vacature Horeca medewerker

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Horeca medewerker die op oproepbasis (maandag t/m zaterdag) het team restauratieve en huishoudelijke dienst wil komen versterken voor:
– serveren van dranken en catering
– ontvangst- en aulawerkzaamheden
– huishoudelijke en keukenwerkzaamheden

Het betreft minimaal 960 uur op jaarbasis in flexibele en wisselende werktijden op oproepbasis.
Bent u integer, flexibel, collegiaal en enthousiast, dan kunt u uw schriftelijke sollicitatie voor 19 april richten aan Crematorium Tilburg en omstreken t.a.v. manager restauratieve dienst dhr. J. Brouwers, Karel Boddenweg 5, 5044 EL Tilburg.
Uitgebreide functieomschrijving

MH17 Herdenking: 17 juli 2018

Op 17 juli vond een herdenking plaats bij het monument ‘What remains’ in Tilburg voor alle slachtoffers van dit vliegtuigongeluk. Het monument staat sinds kort in de tuinen van Crematorium Tilburg (Karel Boddenweg 5). De vijf beelden zijn gemaakt door de Australische kunstenares Angela Nagel die bij deze ramp haar partner verloor. De aanwezigen konden bloemen neerleggen en een kaars aansteken.

Dineren bij het crematorium

Wij bieden sinds mei in al onze afscheidslocaties (Grand Café Ode, Andante Café, Aula Atrium en Aula Aurora) naast onze uitgebreide catering mogelijkheden ook mogelijkheden om te dineren. U kunt kiezen uit 3-gangen diners, walking diners of een à la carte menu. Dit is mogelijk vanaf 20 personen, uiteraard kunnen we deze menu’s aanpassen aan uw wensen. Bekijk hier onze menukaart.

Ode aan het leven. Prachtig gedicht van Stadsdichter Onias Landveld

Speciaal voor de opening van Grand Café Ode schreef Stadsdichter Onias Landveld een gedicht.

Ode aan het leven.

Het leven wordt ons niet ontnomen, de dood wordt ons gegeven.
Wij bepalen alleen wat wij vasthouden en waarvan wij afscheid nemen.
Het is een einde van een leven waarmee wij anderen verrijken.
Dus herinner met een lach en vervolg je reis.

Het volledige gedicht kunt u hier lezen.

Grand Café Ode, nieuwe locatie voor afscheid, herinneren en ontmoeten

Sinds 8 mei hebben we een nieuwe afscheidslocatie: Grand Café Ode.  Grand Café Ode is zeer geschikt voor een informeel, persoonlijk afscheid tot 125 personen. Voor uitgebreide informatie kunt u kijken op deze pagina. Klik hier voor een artikel in het Brabant Dagblad over Grand Café Ode.

Bijzonder ‘MH17-kunstwerk’ bij crematorium

Crematorium Tilburg is een bijzonder kunstwerk rijker: ‘What Remains’, gemaakt door de Australische kunstenaar Angela Nagel die haar man Marco Grippeling verloor bij de MH-17 ramp. Ze vertaalde haar emoties in vijf keramieken beelden die de stadia verbeelden waar een mens doorheen gaat bij rouw: ontkenning, woede, schuld, reflectie en uiteindelijk acceptatie. Klik hier voor een artikel over Angela Nagel en haar kunstwerk in het Brabants Dagblad.

Programma Andante Café 2018

Ongeveer 1 keer maand is er op zondagmiddag een bijeenkomst over sterven en rouw in Andante Café. Daarnaast is Andante Café een plek voor iedereen die daar in stilte wil zijn. U kunt ook het gesprek met anderen aangaan. Klik hier voor het volledige programma in 2018.

Wereldlichtjesdag

“Geen kind is zo aanwezig, als het kind dat wordt gemist.”
Zondag 10 december was het weer Wereldlichtjesdag. Mensen over de hele wereld staken om 19.00 uur lokale tijd kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Zo ook bij Crematorium Tilburg. Tijdens een viering voor jong en oud werden overleden kinderen herdacht met woorden, beelden, rituelen en (live) muziek. Het was druk, veel mensen kwamen naar deze indrukwekkende bijeenkomst. Op deze Facebook pagina vindt u meer informatie over Wereldlichtjesdag in Tilburg.

Lezingen voorjaar 2018

Samen met het Netwerk Palliatieve Zorg Midden-Brabant organiseert het crematorium drie lezingen over sterven, verlies en rouw. Op 21 februari houdt Rob Bruntink een lezing over het belang van tijdig praten over het levenseinde voor jezelf en voor de ander. Op 21 maart is er een interactieve lezing van Margot Verkuylen en Mariska van Veenen over hoe je dat doet: het hebben over doodgaan. En op 25 april kunt u het verhaal horen van en vragen stellen aan Ada de Jong die 9 jaar geleden volledig onverwacht haar man en drie kinderen verloor tijdens hun vakantie.
De gratis toegankelijke lezingen (wel vooraf aanmelden) zijn altijd goed bezocht, dus meldt u op tijd aan.
Klik hier voor het volledige programma.

Crematorium breidt uit

Crematorium Tilburg heeft een nieuw pand aangekocht, hier komt een nieuwe afscheidslocatie. Een soort grand-café met maximaal 125 zitplaatsen. Het wordt één grote ruimte met een restaurant en afscheidsgedeelte, zonder de standaard opstelling van banken voor de kist van de overledene. Nabestaanden hebben de keuze waar de kist wordt geplaatst en ook hoe ze de tafels en stoelen eromheen willen zetten. De ruimte is voor minimaal een dagdeel beschikbaar. Veel aandacht gaat uit naar het horeca-gedeelte. In dezelfde ruimte kunnen de genodigden een kopje koffie drinken, maar ook kiezen voor een koffietafel of een uitgebreid diner. Al met al een afscheidslocatie met een informelere sfeer. Een mooie uitbreiding naast de drie bestaande aula’s en koffiekamers: nabestaanden kunnen zelf de keuze maken welke locatie het geschiktst is voor het afscheid dat zij voor ogen hebben. Inmiddels is de verbouwing van het pand begonnen, de verwachting is dat deze in het voorjaar van 2018 afgerond is. Klik hier voor dit nieuws in het Brabants Dagblad.

Vacature Horeca Medewerker

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Horeca Medewerker, die op oproepbasis (maandag t/m zaterdag) het team restauratieve- en huishoudelijke diensten wil komen versterken Klik hier voor meer informatie.

Uitvaart inspiratiebeurs ‘Licht op de Dood’ goed bezocht

Op 19 maart organiseerde het Netwerk Sterven & Rouw Midden-Brabant voor de eerste keer de uitvaart inspiratiebeurs Licht op de Dood. Zo’n 50 regionale bedrijven lieten hun licht schijnen op verschillende facetten van sterven, uitvaart en rouw. Veel mensen uit Tilburg en omgeving kwamen een kijkje nemen in het Duvelhok met stands van onder meer uitvaartverzorgers, medewerkers van hospices en professionals op het gebied van verlies- en rouwverwerking. Ook konden zij meer informatie krijgen over bijvoorbeeld natuurbegraven en cremeren, gedenksieraden, ambachtelijk vervaardigde uitvaartkisten, manden en urnen. Afscheidsfotografen, bloemisten, een notaris en ritueel begeleiders waren ook aanwezig.

Project ‘Ik zet mijn masker af…’

Het overlijden van een dierbare van een van de leerlingen is heftig voor de leerling zelf, maar ook voor andere leerlingen en het team van de school. Waar hebben deze leerlingen behoefte aan? Wat kunnen klasgenoten, docenten en begeleiders doen en wat moeten ze weten om er te zijn voor deze leerlingen? Crematorium Tilburg en omstreken biedt scholen een project om hen te helpen hierbij. Verder lezen… 

Tilburgse scholieren praten met elkaar over rouw

Op 19 en 20 oktober 2015 waren er voorstellingen voor jongeren over rouw en verlies op het Cobbenhagen en de Jozefmavo, gespeeld door acteurs van Theater Traxx. De voorstelling heet ‘Rouw op je dak’. De twee scholen willen met deze voorstelling hun leerlingen leren hoe ze om kunnen gaan met gevoelens van rouw bij zichzelf en bij anderen. Het opvoeren van de voorstelling is mogelijk door financiële ondersteuning van Crematorium Tilburg en omstreken. Verder lezen… 

Film open dag 20 september

20 september 2015 organiseerde het crematorium samen met de uitvaartcooperaties DELA en Monuta de Uitvaartboulevard aan de Karel Boddenweg. Een unieke mogelijkheid om bij de organisaties een kijkje achter de schermen te nemen. Tijdens deze open dag maakte Nouschka Theewes een korte film bij het crematorium. Klik hier om deze film te bekijken.

Onthulling monument ‘Stralend licht’ tijdens open dag

Zondag 20 september 2015 organiseerden het crematorium, DELA en Monuta een uitvaartboulevard aan de Karel Boddenweg in Tilburg. Tijdens deze open dag vond in de tuin van het crematorium de onthulling plaats van het monument ‘Stralend licht’. De Oisterwijkse glaskunstenaar Josette Meeuwis maakte dit herinneringenmonument waar ieder die dat wil deel van uit kan maken. Stadsnieuws schreef hierover op 19 september 2015.