Slide 1

Een sfeervolle plek om afscheid te nemen, te rouwen en te herinneren

Het laatste hoofdstuk van ons leven, we denken er liever niet aan. Toch krijgt iedereen onherroepelijk te maken met de dood. Voordat het boek definitief dichtgeslagen wordt, is het tijd om afscheid te nemen.

Je bent bij ons van harte welkom voor een passende en persoonlijke afscheids- of herinneringsbijeenkomst. Je hebt de keuze uit 6 locaties met veel voorzieningen op het gebied van muziek, presentatie en catering. Iedere locatie heeft haar eigen sfeer en grootte.

Ter nagedachtenis aan jouw overleden dierbare kun je een bezoek brengen aan ons prachtige Afscheidspark met urnentuinen, strooivelden, urnenmuur en monumenten.

Ook hebben wij een ruim assortiment urnen, as- en vingerafdruksieraden en andere gedenktekens. Indien gewenst kunnen wij die voor je vullen met as van jouw dierbare.

Herinnerbijeenkomst voor kinderen die iemand missen, door Margriet Smeulders en Josephine Aerts

Zondag 26 mei, 13.00 – 15.00 uur
Een bijeenkomst speciaal voor kinderen van (ongeveer) 6 tot 13 jaar die een kaarsje willen branden voor iemand die ze missen omdat die persoon dood is gegaan.

Lees verder

Informatieavond ‘Leven toevoegen aan de dagen’ door Sander de Hosson

Dinsdag 11 juni, 19.30 – 21.30 uur
Longarts Sander de Hosson (gespecialiseerd in palliatieve zorg). Hij vindt dat we onvoldoende over de (aanstaande) dood spreken en vertelt waarom we dat juist wel moeten doen.

Lees verder

Crematorium Tilburg organiseert regelmatig bijeenkomsten over rouw, sterven en uitvaart. Bekijk het programma voor alle activiteiten.

Meer actualiteiten Programma 2024

Wist je dat je bij Crematorium Tilburg een afspraak kunt maken voor een rondleiding? Je bent alleen of met een groep van harte welkom.

Beeld & geluid

In de meeste locaties zijn LCD-schermen aanwezig om presentaties en beelden te tonen. Ook kunnen wij een geluids- en/of beeldopname voor je maken en via de livestream-verbinding kunnen genodigden het afscheid op afstand bijwonen (dit geldt niet voor De Huiskamer en Buitenaula Aperto).

Catering

Na een afscheid is het fijn om met elkaar te zijn, samen herinneringen op te halen en eventueel een toost uit te brengen op het leven dat jouw dierbare leefde.
Wij hebben uitgebreide cateringmogelijkheden. Zo kun je een keuze maken die past bij de overledene en bij het moment van de dag.

Asbestemming

Na de crematie zijn er veel mogelijkheden voor de asbestemming. In ons afscheidspark kun je de as verstrooien op onze strooivelden of de urn bijzetten in het columbarium of één van de urnentuinen. Ook kun je de as mee naar huis nemen of op een andere plek uitstrooien.

Crematorium Tilburg assieraden en urnen

Urnen & sieraden

Wij hebben een uitgebreide collectie urnen, gedenksieraden en andere gedenktekens waar as in verwerkt kan worden. Je vindt op deze site een uitgebreid overzicht. Als je wilt, kun je een afspraak maken voor een vrijblijvend bezoek aan onze ruimte met allerlei voorbeelden.