Slide 1

Een sfeervolle plek om afscheid te nemen, te rouwen en te herinneren

Het laatste hoofdstuk van ons leven, we denken er liever niet aan. Toch krijgt iedereen onherroepelijk te maken met de dood. Voordat het boek definitief dichtgeslagen wordt, is het tijd om afscheid te nemen.

U bent bij ons van harte welkom voor een passende en persoonlijke afscheids- of herinnerbijeenkomst. U heeft de keuze uit 5 locaties met alle voorzieningen op het gebied van muziek, presentatie en catering. Iedere locatie heeft haar eigen sfeer en grootte.

Ter nagedachtenis aan uw dierbare kunt u een bezoek brengen aan ons prachtige Afscheidspark met urnentuinen, strooivelden, urnenmuur en monumenten.

Op 26 juni organiseren DELA, Monuta, Crematorium Tilburg en Begraafplaats West een open dag. U bent van harte welkom!

Meer info

Open dag Afscheidspark

Op zondag 26 juni 2022 is er een open dag bij Monuta, DELA, Crematorium Tilburg en Centrale Begraafplaats West. Je bent van harte welkom voor een kijkje voor en achter de schermen van deze uitvaartcentra, het crematorium en de begraafplaats. De toegang is gratis.

Lees verder

Lezing ‘Zinvol voortleven na de dood van mijn kind’: over rouw, verlies en zingeving

Zondag 25 september, 13.30 – 16.00 uur
Lezing van Elsbeth Kuysters (moeder, schrijver en psycholoog) over aspecten van rouw. Elsbeth verloor haar enig kind aan zelfdoding, het inspireerde haar tot het schrijven van het troostende en liefdevolle boek ‘Moederhart vol rouw en liefde’.

Lees verder

Wist u dat u bij Crematorium Tilburg een afspraak kunt maken voor een rondleiding? U bent alleen of met een groep van harte welkom.

Beeld & geluid

In al onze ruimtes zijn LCD-schermen aanwezig om presentaties en beelden te tonen. Muziek kunt u selecteren in ons uitgebreide muziekboek of zelf aanleveren. Ook kunnen wij voor u een geluids- en/of beeldopname maken en via de livestream-verbinding kunnen genodigden het afscheid op afstand bijwonen.

Lees verder

Catering

Onze cateringmogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Van koffie met cake tot koffietafel, broodjes- of borrelarrangement. Wij kunnen rekening houden met speciale dieetwensen. Aan u de keuze wat u de genodigden wilt aanbieden.

Asbestemming

Na de crematie zijn er veel mogelijkheden voor de asbestemming. In ons afscheidspark kunt u de as verstrooien op onze strooivelden of de urn bijzetten in het columbarium of één van de urnentuinen. Ook kunt u de as mee naar huis nemen of op een andere plek uitstrooien.

Lees meer

Crematorium Tilburg assieraden en urnen

Urnen & sieraden

Wij bieden een uitgebreide collectie urnen, gedenksieraden en andere gedenktekens waar as in verwerkt kan worden. U vindt op deze site een uitgebreid overzicht. Als u wilt, kunt u een afspraak met onze gedenktekenadviseuse maken voor een vrijblijvend bezoek aan onze ruimte met allerlei voorbeelden.