Beeld & Geluid

Aula Aurora, Aula Atrium, Grand Café Ode en Andante Café hebben zeer uitgebreide mogelijkheden voor presentaties (muziek, foto’s en films). Een van onze medewerkers zorgt in deze locaties voor de bediening van beeld en muziek. Als je wilt, kunnen wij een geluids- en/of beeldopname maken van de bijeenkomst in de afscheidsruimte. Zo kun je hier later in alle rust nog eens naar kijken of luisteren.
Via de livestream is het in deze locaties mogelijk om op afstand mee te kijken naar het afscheid in de afscheidsruimte. De link van de livestream sturen we naar je uitvaartbegeleider. Je kunt deze vervolgens zelf doorsturen naar anderen en/of vermelden op de rouwkaart.

In De Huiskamer zorg je zelf voor het laten horen van muziek of het tonen van presentaties. Er zijn aansluitingen aanwezig voor het LCD-scherm en de speakers. Je kunt hierop jouw laptop of andere apparatuur aansluiten. Bij Buitenaula Aperto is geen beeldscherm of geluidsinstallatie aanwezig. Live muziek – met respect voor de omgeving – is hier wel mogelijk. In De Huiskamer en Buitenaula Aperto zijn geen mogelijkheden voor livestream en beeld- en/of geluidsopname.

Draaiboek

Een van onze medewerkers zorgt voor de bediening van de beeld- en geluidsapparatuur (behalve in De Huiskamer en bij Buitenaula Aperto). Wij vinden het daarom fijn als jij of je uitvaarbegeleider ons uiterlijk om 16.00 uur op de dag vóór aanvang (zon- en feestdagen niet meegerekend) een duidelijk draaiboek aanlevert waarin staat wanneer en hoe de muziek en beelden moeten worden afgespeeld. Om fouten te voorkomen, zijn wijzigingen in de muziek en/of het beeldmateriaal op de dag zelf helaas niet mogelijk.
Wij verzoeken je om deze deadline aan te houden. Zo kunnen we ervoor zorgen dat alles op de gewenste manier afgespeeld wordt.

Beelden tonen en muziek laten horen

De presentatie van muziek en beelden tijdens de ceremonie (niet voor De Huiskamer en Buitenaula Aperto) kun jij of je uitvaartbegeleider zelf maken met een online tool. Wanneer je de presentatie zelf maakt, krijg je van je uitvaartbegeleider een mail voor het activeren van een persoonlijk gebruikersaccount. Na inloggen kun je in het uitgebreide muziekboek nummers zoeken en toevoegen of eigen muziek toevoegen aan de presentatie. Ook kun je foto(s) en video’s toevoegen en een keuze maken welke foto(‘s) je wilt weergeven tijdens het afspelen van het gekozen muzieknummer. Daarnaast kun je één of meerdere foto’s toevoegen om tijdens sprekers weer te geven. Tussen de onderdelen door kun je een hoofdfoto selecteren.

Als je wilt, kun je later nog wijzigingen in je keuze aanbrengen. Dit kan tot uiterlijk 16.00 uur op de dag vóór aanvang (zon- en feestdagen niet meegeteld), daarna synchroniseren we het systeem om alles op tijd klaar te hebben staan.

Voor het maken van deze presentatie hebben we de uitgebreide Handleiding Online Ceremonie. Mocht je desondanks vragen hebben over het maken van deze presentatie, dan horen wij dat graag van je.

Handleiding Online Ceremonie

Achtergrondfoto

Wanneer je geen persoonlijke foto’s of video’s wilt laten zien in Aula Atrium, Aula Aurora, Grand Café Ode en Andante Café, kun je een afbeelding laten zien uit onze selectie achtergrondfoto’s. Deze foto staat dan tijdens de bijeenkomst op de beeldschermen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Dit horen wij graag uiterlijk om 16.00 uur op de dag vóór aanvang (zon- en feestdagen niet meegeteld).

Selectie achtergrondfoto

Beeld- en geluidsopname

Wij kunnen een geluids- en/of beeldopname (Full HD kwaliteit) maken van de bijeenkomst in de afscheidsruimte van Aula Atrium, Aula Aurora, Grand Café Ode en Andante Café. Vanwege de wet op de privacy (AVG) mogen wij alléén een opname maken als je hier als opdrachtgever expliciet toestemming voor hebt gegeven. Deze keuze moet je aangeven op het opdrachtformulier (informeer bij jouw uitvaartbegeleider).

Wanneer je deze keuze wilt uitstellen of het niet zeker weet, dan kunnen wij als service en zonder kosten een opname maken die we 30 dagen bewaren. Dit kun je ook aangeven op het opdrachtformulier. Als je deze opname niet binnen 30 dagen opvraagt, verwijderen wij de opname uit ons systeem.

Livestream

Het kan voorkomen dat nabestaanden niet aanwezig kunnen zijn bij het afscheid, bijvoorbeeld vanwege een verblijf in het buitenland of door ziekte. Wij bieden de mogelijkheid om het afscheid in de afscheidsruimte van Aula Atrium, Aula Aurora, Grand Café Ode en Andante Café live te volgen via internet door middel van onze livestream. Vanwege de waarborg van privacy is de stream gecodeerd. De link van de livestream sturen we naar je uitvaartbegeleider. Je kunt deze vervolgens zelf doorsturen naar anderen en/of vermelden op de rouwkaart.

De uitzending is overigens nog 30 dagen terug te zien, daarna verwijderen we deze uit het systeem.

De Huiskamer

De Huiskamer biedt minder voorzieningen op het gebied van beeld en geluid. Een beeldscherm en geluidsinstallatie zijn aanwezig om zelf beelden te vertonen of muziek te laten horen via een zelf meegebrachte laptop of telefoon. Informeer bij ons naar de aansluitmogelijkheden als je hier gebruik van wilt maken.

In De Huiskamer zijn geen mogelijkheden voor livestream en beeld- en/of geluidsopname.

Buitenaula Aperto

Bij deze locatie is geen beeldscherm of geluidsinstallatie aanwezig. Met respect voor de omgeving is live muziek zonder versterking mogelijk.