Beeld & Geluid

Aula Aurora, Aula Atrium, Grand Café Ode en Andante Café hebben zeer uitgebreide mogelijkheden voor muziek en presentaties (foto’s en films). Een van onze medewerkers zorgt in deze locaties voor de bediening van beeld en geluid. Als u wilt, kunnen wij een geluids- en/of beeldopname maken van de bijeenkomst in de afscheidsruimte. Via de livestream is het mogelijk om op afstand mee te kijken, u bepaalt zelf wie u de code geeft om in te loggen op deze livestream.

In De Huiskamer zorgt u zelf voor het laten horen van muziek of het tonen van presentaties. Er zijn aansluitingen aanwezig voor het LCD-scherm en de speakers. U kunt uw laptop of andere apparatuur hierop aansluiten. In de Buitenaula zijn geen mogelijkheden voor beeld en geluid. Live muziek – met respect voor de omgeving – is hier wel mogelijk.
In De Huiskamer en de Buitenaula zijn geen mogelijkheden voor livestream en beeld- en/of geluidsopname.

Draaiboek

Een van onze medewerkers zorgt voor de bediening van de beeld- en geluidsapparatuur (behalve in De Huiskamer). Wij vinden het daarom fijn als u ons een duidelijk draaiboek aanlevert waarin staat in welke volgorde, wanneer en hoe de muziek en beelden moeten worden afgespeeld. Om fouten te voorkomen, zijn wijzigingen in de muziek en/of het beeldmateriaal helaas niet mogelijk op de dag zelf.
Voor De Huiskamer hoeft u geen draaiboek aan te leveren.

Wilt u zich aan de aangegeven deadlines voor het aanleveren van beelden, muziek en draaiboek houden? Zo kunnen we ervoor zorgen dat alles op de gewenste manier afgespeeld wordt.

Muziekboek

Wij hebben een uitgebreid online muziekboek waarin u uw muziekkeuze kunt maken. In de handleiding staat uitgebreid beschreven hoe u uw muziekkeuze aan ons kunt doorgeven. Mocht er een muzieknummer zijn dat niet in ons muziekboek staat, dan kunt u dit muzieknummer in MP3 formaat toevoegen aan uw muziekkeuze (max. 25 MB per nummer). Als u wilt, kunt u hier later nog wijzigingen in aanbrengen (tot uiterlijk om 12.00 uur op de dag voorafgaand aan het afscheid, zondag niet meegeteld).

Uw muziekkeuze ontvangen wij graag uiterlijk om 12.00 uur de dag vóór het afscheid (zon- en feestdagen niet meegeteld). Wanneer u ook beeldmateriaal gebruikt, verzoeken wij u uw muziekkeuze, beeldmateriaal en draaiboek uiterlijk 2 dagen voor aanvang bij ons aan te leveren (uiterlijk om 15.00 uur, zon- en feestdagen niet meegeteld).
Mocht u vragen hebben over het aanleveren van muziek uit het muziekboek of van eigen nummers, dan horen wij dat graag van u.

Muziekboek

Beeld (foto’s en films tonen)

Op de schermen in al onze ontvangstruimtes, afscheidsruimtes en ontmoetingsruimtes kan beeld getoond worden. U kunt digitale foto’s (jpeg) en filmpjes (WMV, MP4 of AVI-formaat) met of zonder geluid bij ons aanleveren. Wij zetten deze in één presentatie (PowerPoint) aan de hand van het draaiboek. U kunt ook papieren foto’s aanleveren: na inscannen plaatsen we deze foto’s in een presentatie. Als u wilt kunt u zelf een presentatie (PowerPoint) maken van digitale foto’s en filmpjes, en naar ons toesturen.

Beeldmateriaal kunt u aanleveren op cd-rom, usb-stick of naar ons mailen (kleine bestanden per e-mail, grote bestanden via Wetransfer). Graag 2 dagen voor aanvang bij ons aanleveren (uiterlijk om 15.00 uur, zon- en feestdagen niet meegeteld).

Wanneer u geen persoonlijke foto’s of video’s wilt laten zien, dan kunt u een afbeelding laten zien uit onze selectie achtergrondfoto’s. Deze foto staat dan tijdens de bijeenkomst op de beeldschermen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Dit horen wij graag 2 dagen (uiterlijk om 15.00 uur, zon- en feestdagen niet meegeteld) voor aanvang van u.

Selectie achtergrondfoto

Geluids- en beeldopname

Wij kunnen voor u een geluids- en/of beeldopname (Full HD kwaliteit) maken van de bijeenkomst in de afscheidsruimte van Andante Café, Grand Café Ode, Aula Atrium en Aula Aurora. Vanwege de wet op de privacy (AVG) mogen wij alléén een opname maken als u hier als opdrachtgever expliciet toestemming voor heeft gegeven. Deze keuze moet u aangeven op het opdrachtformulier (informeer bij uw uitvaartbegeleider). Wanneer u deze keuze wilt uitstellen of het niet zeker weet, dan kunnen wij als service en zonder kosten een opname maken die we 30 dagen bewaren. Dit kunt u ook aangeven op het opdrachtformulier. Vraagt u deze opname niet binnen 30 dagen op, dan verwijderen wij de opname uit ons systeem.

Livestream

Het kan voorkomen dat nabestaanden niet aanwezig kunnen zijn bij het afscheid, bijvoorbeeld vanwege een verblijf in het buitenland of door ziekte. Wij bieden de mogelijkheid om het afscheid in de afscheidsruimte van Andante Café, Grand Café Ode, Aula Atrium en Aula Aurora via internet live te volgen door middel van onze livestream. U als directe nabestaande bepaalt wie deze stream mag volgen. Vanwege de waarborg van privacy is de stream gecodeerd.

Livestream

De Huiskamer

Als u in De Huiskamer muziek wilt laten horen, heeft u twee mogelijkheden: u kunt uw eigen apparatuur aansluiten op de aanwezige audio aansluiting of op de bluetoothspeaker die in deze ruimte staat. Ook is er een LCD-scherm met HDMI-aansluiting aanwezig waarop u via een zelf meegebrachte laptop beelden kunt laten zien. Deze apparaten dient u zelf te bedienen.

In De Huiskamer zijn geen mogelijkheden voor livestream en beeld- en/of geluidsopname.