Bijzetten

Veel nabestaanden helpt het om een mooie plek te hebben waar ze naar toe kunnen gaan en waar de herinnering aan de overledene heel dichtbij lijkt. In het columbarium (urnenmuur), de urnentuin, de natuurtuin en de watertuin in ons Afscheidspark kun je de as van jouw overleden dierbare laten bijzetten.

Plaatsing (bijzetting) van de urn in de tuinen of het columbarium geldt voor een vooraf gekozen periode, bijvoorbeeld 5 of 10 jaar. Na deze periode kun je kiezen voor verlengen of voor een andere bestemming. Als je kiest voor een andere bestemming, zijn er geen kosten verbonden aan het ophalen van de as of voor verstrooiing in ons Afscheidspark. Je kunt een urn, monumentje of grafsteen bij ons kopen of huren.

Heb je jouw keuze gemaakt of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Columbarium

Het columbarium is een muur met nissen in het Afscheidspark. In al deze nissen staan (sier)urnen met as van de overledenen. Je kunt voor een vooraf bepaalde periode een nis huren. In deze nis staat de urn met as en kun je bloemen, tekeningen en foto’s plaatsen en/of een kaarsje branden.

Urnentuin

De urnentuin is een tuin met kiezelstenen in een strakke symmetrische vorm waar een urn bovengronds wordt geplaatst of ondergronds in een ‘urnengraf’ dat is afgesloten met een zeshoekige natuurstenen gedenkplaat of sculptuur. Ook kun je een sculptuur plaatsen waarin de as van jouw dierbare is verwerkt. In deze tuin kun je op de daarvoor bestemde plek planten en bloemen in de aarde zetten.

Natuurtuin

De natuurtuin is een grillige tuin met veel bomen waar de natuur haar gang mag gaan. In deze tuin kun je een sculptuur met as op een rechthoekige gedenkplaat laten plaatsen of een urn in een graf met daarop een rechthoekige gedenkplaat. In deze tuin mogen geen planten en bloemen in de aarde gezet worden.

Watertuin

De watertuin is een tuin met een vijver omringd door een mooie kruidentuin, bankjes en bomen. In deze watertuin kun je een sculptuur met as op een rechthoekige gedenkplaat laten plaatsen of een urn in een graf met daarop een rechthoekige of zeshoekige gedenkplaat. In deze tuin kun je aan de voorzijde van de gedenkplaat een plantenbak met een bepaalde afmeting neerzetten.

Monumenten

Op diverse plekken in ons Afscheidspark staan monumenten. Er zijn 2 monumenten waarin je een persoonlijk naamplaatje van jouw dierbare kunt laten plaatsen.

Lees verder