Dialooggesprekken 'Leven met de dood'

zondag 10 november, 13.00 – 16.00 uur (inloop vanaf 12.00 uur)
locatie: Andante Café, Karel Boddenweg 5, Tilburg

De dood is een gevoelig onderwerp, want niets raakt ons zo en maakt zoveel los. Tegelijkertijd vinden we het vaak erg moeilijk om met anderen over de dood of iemand’s overlijden te praten. Om dit gevoelige onderwerp toch bespreekbaar te maken, organiseren Crematorium Tilburg en Monuta Tom van Dijk ook dit jaar weer dialooggesprekken over ‘Leven met de dood’.

Wat zijn uw gedachten over de dood? Gelooft u dat er nog ‘iets’ is na de dood of geldt voor u ‘dood is dood’? En welke invloed heeft dit op uw leven nu en op hoe u omgaat met het (mogelijk) overlijden van een dierbare?

Tijdens een dialooggesprek gaat u met 6 tot 8 andere deelnemers in gesprek. Of u jong of oud bent, al eens iemand dierbaars in je omgeving hebt verloren of niet, iedereen is van harte welkom om deel te nemen een van de dialooggesprekken. Hierbij staat het delen van eigen gedachten of ervaringen en het zonder oordeel naar elkaar luisteren voorop.

De dialooggesprekken worden geleid door Ineke van Pelt, de Tilburgse filosofe en auteur, en Rob van Tilburg, ritueelbegeleider bij afscheid bij Monuta Tom van Dijk. Zij hanteren hierbij de methodiek van ‘Nederland in Dialoog’.

Deelname aan een dialooggesprek en koffie/thee zijn gratis. Wel verzoeken wij u om u vooraf aan te melden door een e-mail te sturen aan: info@monutatomvandijk.nl.