Documentaire ‘Dertien dagen’/In gesprek over sterven

Maandag 23 oktober 2023, 19.30 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie: Grand Café Ode, Karel Boddenweg 7, Tilburg

Documentaire ‘Dertien dagen’
Floor Haak mag dan nog mooie momenten beleven, zijn lichaam is op en hij ziet een verblijf in een verpleeghuis niet zitten. Hij kiest ervoor om te stoppen met eten en drinken. Zijn zoons zorgen dag en nacht voor hem en begeleiden hem in zijn stervensproces. Een ontroerend portret van de laatste 13 dagen van zijn leven.

In gesprek over sterven
Niemand weet vooraf waar hij/zij aan zal overlijden. De ene treft een plotselinge dood, de ander wordt geconfronteerd met een terminale ziekte of zal door ouderdom langzaam voelen dat het lichaam op is. In die laatste twee situaties kunnen vragen ontstaan over hoe dat zou zijn, doodgaan. En misschien ook gedachten hoe het onvermijdelijke sterven aan te gaan. Heb ik iets te kiezen als het gaat om versterven, palliatieve sedatie, euthanasie, niet meer reanimeren? Wat betekent een dergelijke manier van sterven? En hoe, wanneer en bij wie kan ik mijn wensen hierover vast laten leggen?

Na het zien van de documentaire gaan we – onder leiding van Rob van Valderen-Antonissen – in gesprek over het stervensproces en op welke manier wensen hierover kenbaar te
maken. Rob is huisarts in Tilburg en voorzitter van het palliatieve netwerk Midden-Brabant.

Deelname is gratis, wel vragen we je om je vooraf aan te melden via: info@vleutenderix.nl of 013 5920058
Meer info: www.harrietvandervleuten.nl

Bekijk hier het gehele programma van 2023 bij Crematorium Tilburg.