Herinnerbijeenkomst voor kinderen die iemand missen, door Margriet Smeulders en Josephine Aerts

Zondag 26 mei 2024: 13.00 – 15.00 uur (ontvangst vanaf 12.30 uur)
Locatie: Andante Café, Karel Boddenweg 5, Tilburg

Een bijeenkomst speciaal voor kinderen van (ongeveer) 6 tot 13 jaar die een kaarsje willen branden voor iemand die ze missen omdat die persoon dood is gegaan. Margriet Smeulders (Tante Troost) en Josephine Aerts (Met Liefde) zullen hier een fijne bijeenkomst van maken.

Soms lijkt het wel of jij de enige bent die zo jong al meemaakt dat er iemand doodgaat. Je gaat gewoon naar school, je maakt je huiswerk of hebt een bijbaan. En toch mis je iemand: een vader of moeder, een oma of opa, je broer, zus of een ander familielid, een vriend of vriendin, die fijne buurman of buurvrouw, een juf of meester van je school.
Op deze zondagmiddag is hier alle ruimte voor. Met een kaars, zijn of haar naam, en muziek. En ook een beetje humor, want dat mag er zeker zijn. Samen met kinderen die net als jij weten van verdriet en missen, van dapper verdergaan en soms anders zijn. Op deze middag is Andante Café van jullie. Om samen stil te staan bij wat jullie voelen. Kom je ook? En natuurlijk mag je vader en/of moeder meekomen als je dat fijn vindt.

We willen kinderen beschermen. Tegen vallen, tegen pijn en verdriet. Toch blijkt dat het kinderen veerkrachtiger maakt als zij leren omgaan met tegenslag en afscheid in plaats van hen hiervan weg te houden. Zelfs als dat vanuit een liefdevolle bescherming is.
Heeft jouw kind afscheid moeten nemen en is het op zoek naar een manier om hiermee om te gaan? Zou jouw kind andere kinderen willen ontmoeten die ook zoiets meemaken? Wil je graag met je kind in gesprek komen over een verdriet in jullie leven? Dan kan deze middag jullie helpen om dat gesprek op gang te brengen en om te ontdekken hoe je herinneringen kunt delen of creatief kunt verwerken.

Praktische informatie
Toegang gratis
Wel vooraf aanmelden: mail naar info@crematoriumtilburg.nl of bel naar 013-4686204

Klik hier voor het complete programma 2024