Inspiratiemiddag ‘Vastleggen van uitvaartwensen: wat, waarom, hoe?’

zondag 6 juni 2021, vanaf 13.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur)
locatie: Grand Café Ode, Karel Boddenweg 7, Tilburg

Een informatieve inspiratiemiddag over het vastleggen van wensen voor je uitvaart door Harriet van der Vleuten, Francy Derix i.s.m. Improvisatie Theatergroep Markering Ontbreekt.

De boodschap van de arts dat mijn vader ernstig ziek was en ze niets meer voor hem kon doen, overviel hem en ons. Gezond als hij altijd was en onverwoestbaar als hij zich altijd voelde, had hij nog nooit over zijn afscheid nagedacht. In de emotionele achtbaan waar we na deze onheilspellende boodschap in terecht kwamen gebeurde er van alles, maar er werd niet gesproken over zijn naderende einde. Hij kon en wilde het er niet over hebben.
Op het moment dat we zijn uitvaart moesten regelen dacht ik dat hij gecremeerd wilde worden. Mijn broer was ervan overtuigd dat hij op een natuurbegraafplaats voor eeuwig wilde rusten…

De dood kan zich ver van tevoren aankondigen, of kan je overvallen. Hoe dan ook moet een uitvaart in enkele dagen na overlijden plaatsvinden en moeten er veel keuzes gemaakt worden. Nabestaanden voelen zich vaak overrompeld door al deze keuzes. Daarom kan het heel veel rust geven voor je nabestaanden wanneer je een aantal wensen ruim van tevoren vastlegt. Maar wat kan er allemaal? Wat wil je vastleggen? Hoe wil je het vastleggen? Wat wil je zeker niet?

Tijdens deze door Uitvaartbegeleiding Harriet van der Vleuten verzorgde middag, oriënteren we ons op mogelijkheden in de uitvaart, op de zaken die je wel of juist niet wilt vastleggen en waarom. Afgewisseld met scènes van improvisatietheatergroep Markering Ontbreekt. Al improviserend spelen de acteurs – soms hilarisch, soms met serieuze toon – situaties rondom de dood en het laatste afscheid.

Toegang en koffie/thee zijn gratis. U kunt plaats(en) reserveren door een e-mail te sturen naar info@harrietvandervleuten.nl of te bellen met 013 5920048