Lezing 'De (werk)draad weer oppakken na verlies'

Donderdag 9 maart: 19.30 – 21.00 uur (inloop van af 19.00 uur)
Locatie: Grand Café Ode, Karel Boddenweg 7, Tilburg

Bij de begrippen ‘verlies’ en ‘rouw’ wordt vaak alleen gedacht aan afscheid nemen van een dierbare, maar er zijn zoveel meer vormen van verlies. Zoals afscheid nemen van gezondheid, het beëindigen van een relatie of het verlies van een baan/functie.

Na ingrijpend verlies verdwijnt werk bij sommigen naar de achtergrond en komt het belang ervan in een ander daglicht te staan. Het verzoek om weer aan het werk te gaan, brengt vaak extra spanningen met zich mee. Andersom zien we het ook gebeuren: mensen storten zich op hun werk en blijven daarmee weg bij het voelen van het verdriet.
Los van de manier waarop we op zo’n groot verlies reageren, is weer aan het werk gaan voor zowel de werknemer in rouw als voor de werkgever een hele stap! Wat zeg je als werkgever tegen een werknemer in rouw, hoe lang duurt verdriet en wat kun je doen of juist beter laten?

Goede verlies- en rouwbegeleiding op de werkvloer is essentieel, maar niet eenvoudig en laat daarom vaak te wensen over. Met voor werknemer én werkgever onwenselijke resultaten waardoor onder andere (ziekte)verzuim hoger is dan nodig. In deze lezing komen werkgevers, leidinggevenden, HR-professionals en ook collega’s meer te weten over hoe ze positief kunnen bijdragen aan deze terugkeer naar het werk na verlies. Als werknemer krijg je inzicht in hoe je bij rouw de (werk)draad weer oppakt en het verlies op een gezonde manier in je leven verweeft.

Burn-out en stresscoach Yvette van de Veerdonk (Coach je Kracht) weet vanuit haar persoonlijke en jarenlange (HR-)werkervaring dat een begripvolle werkomgeving onmisbare steun en zelfs nieuw houvast kan geven in een rouwproces. In haar interactieve lezing geeft ze ook informatie, voorbeelden en cijfers uit de praktijk.

Deelname is gratis, wel vragen we je om je vooraf aan te melden via: www.netwerkbrabant.nl/academy

Meer info over Yvette van de Veerdonk vind je op www.coachjekracht.nl