Lezing ‘Rouwen, verdriet & onderwijs’ door Margriet Smeulders

Donderdag 7 maart 2024: 19.30 – 21.30 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur)
Locatie: Andante Café (Crematorium Tilburg), Karel Boddenweg 5, Tilburg

Wil je als leerkracht, docent, begeleider of ouder meer weten over hoe je kinderen en jongeren kunt helpen bij verdriet en rouw? Wil je begrijpen hoe je aan kinderen kunt merken dat ze rouwen en hoe dat gaat op welke leeftijd? Hoe ieder kind anders rouwt? Wat je zelf kunt doen om deze kinderen en de klas te begeleiden? Welke werkvormen en materialen hier geschikt voor zijn? Tijdens deze lezing krijg je van Margriet Smeulders (leerkracht en rouwbegeleider) antwoord op deze vragen.

De missie van Margriet is het bespreekbaar maken van leven en dood binnen het basis- en voortgezet onderwijs. Haar visie is dat we kinderen en jongeren moeten leren dat leven en dood onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Bovendien is het voor kinderen en jongeren goed als ze het gevoel hebben dat ze altijd bij iemand terecht kunnen, dat ze weten dat delen met anderen zorgt voor opluchting en wederzijds begrip.

Tijdens de lezing liggen er verschillende materialen en boeken klaar waarmee je in het onderwijs en als geïnteresseerde aan de slag kunt gaan. Natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen.
Meer info: www.tantetroost.nl

Praktische informatie
Toegang gratis
Wel vooraf aanmelden: mail naar info@crematoriumtilburg.nl of bel naar 013-4686204

Klik hier voor het complete programma 2024