Lezing 'Rouwen, verdriet & onderwijs'

Lezing rouwen verdriet en onderwijs margriet smeulders tantetroost.nl tante trouw kinderen

Zondag 21 mei, 13.00 – 15.00 uur (ontvangst vanaf 12.30 uur)
Locatie: Andante Café, Karel Boddenweg 5, Tilburg

Wil je als leerkracht, docent, begeleider of ouder meer weten over hoe je kinderen kunt helpen bij verdriet en rouw? Wil je begrijpen hoe je aan kinderen kunt merken dat ze rouwen en hoe dat gaat op welke leeftijd? Hoe kinderen allemaal anders rouwen? Wat je zelf kunt doen om deze kinderen en de klas te begeleiden? Welke werkvormen/materialen geschikt zijn? Tijdens deze lezing krijg je van Margriet Smeulders (leerkracht en rouwbegeleider) antwoorden op deze vragen.

Ook staat Margriet stil bij momenten waarop er niks dringends lijkt te zijn, maar je toch stil kunt staan bij rouwen en doodgaan. Haar missie is het bespreekbaar maken van leven en dood binnen het basis- en voortgezet onderwijs. Om kinderen en jongeren te leren dat leven en dood onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Hen duidelijk te maken dat het belangrijk is om erover te praten, hoe ze erover kunnen praten en met wie. En hoe ze anderen kunnen helpen.

Tijdens de lezing liggen er verschillende materialen en boeken klaar waarmee je in het onderwijs en als geïnteresseerde aan de slag kunt gaan.

Deelname is gratis, wel vragen we je om je vooraf aan te melden via: info@crematoriumtilburg.nl of 013 4686204.
Meer info over Margriet Smeulders vind je op www.tantetroost.nl

Bekijk hier het gehele programma van 2023 bij Crematorium Tilburg.