Corona-proof Lichtjesavond in het Afscheidspark

2 november, 18.00 – 20.00 uur
locatie: Afscheidspark Crematorium Tilburg, Karel Boddenweg 5

In het Afscheidspark van Crematorium Tilburg aan de Karel Boddenweg 5 is op maandag 2 november een speciale Corona proof Lichtjesavond.  De organisatie is in handen van Crematorium Tilburg. Belangstellenden kunnen van 18.00 tot 20.00 uur door het park wandelen en kaarsen branden bij de columbaria, strooivelden en urnengraven van hun dierbaren.
Lichtjesavond is ieder jaar een troostrijke avond, dit jaar in het bijzonder. De afgelopen periode zijn door het Corona virus veel mensen overleden, voor veel nabestaanden een afschuwelijke tijd waarin op een heel andere wijze afscheid genomen is. Door de maatregelen verliep ook het sterven dikwijls anders, soms zelfs in alle eenzaamheid door het niet aanwezig zijn van dierbaren. Een aantal families kreeg zelfs te maken met meerdere overlijdens door besmettingen binnen de familie. Wat een eenzaamheid en wat een verdriet.

Iedereen kreeg te maken met veranderende regels en familie, uitvaartbegeleider en Crematorium Tilburg moesten zich snel aanpassen. Ritueel- en woorddienstbegeleiders brachten nieuwe rituelen bij het afscheid. Allemaal op 1,5 meter afstand en in veel gevallen zonder napraten in de koffiekamer. Bij Crematorium Tilburg boden we de direct nabestaanden gelegenheid om toch een gratis zelf in te schenken kopje koffie of thee te nuttigen en zodoende – al was het maar een half uurtje – met elkaar na te praten en terug te kijken op de heftige gebeurtenissen. We horen dat dit gebaar van enorme betekenis was. In de hele samenleving werd het samenkomen beperkt en juist bij een uitvaart wil je met velen samenkomen en verdriet delen. Gelukkig zijn de regels bij uitvaarten inmiddels versoepeld en is samenkomst na een afscheid weer mogelijk als voldoende afstand gehouden kan worden.

Het ritueel van de Lichtjesavond en Allerzielen op 2 november (ofwel “het feest van alle zielen”) kan u dichter bij de herinneringen aan uw overleden partner, kind, familielid of vriend brengen. U staat stil bij degene die u verloren hebt en kijkt vooruit naar wat er nog komen gaat. Uw gevoelens kunt u ervaren in het samenzijn en toch ook alleen. U brengt een bezoek aan het columbarium, urnenveld of strooiveld, in het licht van de fakkels en kaarsen tijdens deze donkere avond. Juist uw aanwezigheid, met alles wat er is, zoals de tegenstellingen en overgangen in het leven, maken dat deze avond bijzonder zal zijn. De paden langs de strooivelden zullen worden verlicht met de fakkels en op diverse plaatsen in de urnentuinen staan vuurkorven. Bovendien zal er passende muziek klinken.

Vanwege de Corona regels zal er dit jaar geen tent zijn met koffie, thee, warme chocomelk en glühwein. Wel zullen er in het Afscheidspark kaarsen branden, op meerdere plekken zodat we kunnen voorkomen dat er grote groepen bij elkaar gaan staan en de 1,5 meter gewaarborgd is.

Voor meer informatie over deze Lichtjesavond in een bijzondere tijd kunt u contact op nemen met het Crematorium Tilburg 013-4686204.

De toegang is gratis, u hoeft zich niet aan te melden.
Locatie: Afscheidspark Crematorium Tilburg, Karel Boddenweg 5, Tilburg, ingang via de poort. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Kijkt u ook eens op: www.stervenenrouw.nl