Monumenten

Op diverse plekken in ons Afscheidspark staan monumenten. Ieder met een eigen betekenis, maar altijd gerelateerd aan afscheid nemen en herinneren. Wandelend over de paden kun je een bezoek brengen aan deze monumenten. Er zijn 2 monumenten waar je deel van uit kunt maken door een persoonlijk naamplaatje van jouw overleden dierbare.

Monument Gekleurde herinneringen

Ontwerp: Isabelle Roskam

Een speciale herinneringsplek voor ouders van overleden kinderen. Een kleurrijk monument op een beschutte plek om te bezoeken en in alle rust te rouwen en te herinneren.

Monument Stralend licht

Ontwerp: Josette Meeuwis

Een monument waarin alle kleuren van de regenboog zijn verwerkt. Symboliserend dat rouw niet alleen verdriet brengt (regen), maar ook mooie waardevolle herinneringen (zonlicht). Het monument bevat glasplaatjes van nabestaanden met teksten, namen, een illustratie of een combinatie ervan. Je kunt ook een naamplaatje voor dit monument laten maken door een glaskunstenaar die jouw wensen in dit glasplaatje meeneemt.

Monument What remains

Ontwerp: Angela Nagel

Monument voor slachtoffers MH-17 ramp. De 5 keramieken beelden verbeelden de stadia  waar een mens doorheen gaat bij rouw: ontkenning, woede, schuld, reflectie en uiteindelijk acceptatie.

Monument Memories

Ontwerp: Isabella Roskam

Dit gedenkmonument staat vlakbij een van de strooivelden. Het is mogelijk om een door een glaskunstenaar gemaakt herinneringsplaatje te laten plaatsen in dit monument. Op dit glazen naamplaatje kun je de naam van de overledene of een kleine tekst zetten.