Na de crematie

Na het verlies van een dierbare is tijd nodig om een plek te geven aan dit verlies. Veel nabestaanden helpt het om een mooie plek te hebben waar de herinnering aan de overledene heel dichtbij lijkt. Vaak is dit de plek van de asbestemming; de plaats waar de urn met as van de overledene is of waar de as uitgestrooid is.

Twee weken na de crematie ontvang je van ons uitgebreide informatie over de mogelijkheden voor de asbestemming van de overledene. Welke mogelijkheid je kiest, is zeer persoonlijk. Je kunt kiezen voor het bijzetten of verstrooien van de as. Ook kun je de as (na de wettelijke wachttijd van een maand na de crematie) bij ons ophalen en meenemen naar huis of andere dierbare plek. Wanneer je er wat langer over na wilt denken, kunnen wij de urn in onze algemene nis plaatsen.

Na het maken van je keuze, kun je een afspraak met ons maken. Bij het maken van de afspraak informeren wij je over de wijze waarop het crematorium je zal ontvangen. Indien je zelf een persoonlijk ritueel wilt houden bij de uitvoering van de verstrooiing, het plaatsen van de urn of het gedenkteken, kun je dit kenbaar maken bij de medewerker van het crematorium. Als je een voorkeur hebt voor een specifieke datum of tijd, adviseren wij je tijdig een afspraak met ons te maken om teleurstellingen te voorkomen.

Je kunt alles lezen over de mogelijkheden in onze brochure met informatie voor nabestaanden.

Algemene nis

Als je nog geen beslissing kunt of wilt nemen over de bestemming van de as van de overledene, kunnen wij de as bijzetten in onze algemene nis. Dit geeft je meer tijd om over jouw beslissing na te denken. Het eerste jaar zijn hier geen kosten aan verbonden.

Houd er rekening mee dat deze algemene nis niet toegankelijk is voor bezoekers.

Verstrooien

In ons Afscheidspark liggen twee strooivelden, waar de as van jouw dierbare kan worden verstrooid. Als je wilt, kun je hierbij aanwezig zijn. Je kunt hiervoor een afspraak maken met een van onze medewerkers.

 

Lees verder

Bijzetten

Je kunt ook de keuze maken om de urn met as bij te zetten in het columbarium (urnenmuur) of te plaatsen in de natuurtuin, de urnentuin of de watertuin in ons Afscheidspark. De as of een deel ervan kan in een sculptuur verwerkt worden.

Het Afscheidspark kun je bezoeken wanneer je maar wilt.

Lees verder

Thuis of andere dierbare plek

Je kunt de as van de overledene na een maand bij ons ophalen en meenemen naar huis of naar een andere dierbare plek. Maak hiervoor een afspraak  met een van onze medewerkers. Om teleurstellingen te voorkomen, raden wij aan dit tijdig te doen als je dit op een bepaalde datum wilt doen.

In Nederland mogen nabestaanden de as van een overledene verstrooien op een dierbare plek. Houd er wel rekening mee dat je toestemming nodig hebt van de eigenaar van deze grond.

Monumenten

Op diverse plekken in ons Afscheidspark staan monumenten. Ieder met een eigen betekenis, maar altijd gerelateerd aan afscheid nemen en herinneren. Wandelend over de paden kun je een bezoek brengen aan deze monumenten. Er zijn 2 monumenten waar je deel van uit kunt maken met een door een glaskunstenaar gemaakt persoonlijk naamplaatje.

Lees verder