Na de crematie

Na het verlies van een dierbare is tijd nodig om een plek te geven aan dit verlies. Veel nabestaanden helpt het om een mooie plek te hebben waar de herinnering aan de overledene heel dichtbij lijkt. Vaak is dit de plek van de asbestemming: waar de urn met as van de overledene is of waar de as uitgestrooid is.

Twee weken na de crematie ontvangt u van ons uitgebreide informatie over de mogelijkheden voor de asbestemming van de overledene. Welke mogelijkheid u kiest, is zeer persoonlijk. U kunt kiezen voor het bijzetten of verstrooien van de as. Ook kunt u de as (na de wettelijke wachttijd van een maand na de crematie) bij ons ophalen en meenemen naar huis of een andere dierbare plek. Wanneer u er wat langer over na wilt denken, kunnen wij de urn in onze algemene nis plaatsen.

Wanneer u uw keuze heeft gemaakt, kunt u een afspraak met ons maken. Bij het maken van de afspraak informeren wij u over de wijze waarop het crematorium u zal ontvangen. Indien u zelf een persoonlijk ritueel wilt houden bij de uitvoering van de verstrooiing, het plaatsen van de urn of  het gedenkteken, dan kunt u dit kenbaar maken bij de medewerker van het crematorium. Als u een voorkeur heeft voor een specifieke datum of tijd, dan adviseren wij u tijdig een afspraak met ons te maken om teleurstellingen te voorkomen.

U kunt alles lezen over de mogelijkheden in onze brochure met informatie voor nabestaanden.

Algemene nis

Als u nog geen beslissing kunt of wilt nemen over de bestemming van de as van de overledene, dan kunnen wij de as voor u bijzetten in onze algemene nis. Dit geeft u meer tijd om over uw beslissing na te denken. Het eerste jaar zijn hier geen kosten aan verbonden.

Houd u er rekening mee dat deze algemene nis niet toegankelijk is voor bezoekers.

Verstrooien

In ons Afscheidspark liggen twee strooivelden, waar de as van uw overleden dierbare kan worden verstrooid. Als u wilt, kunt u hierbij zijn. U kunt hiervoor een afspraak maken met een van onze medewerkers.

 

Lees verder

Bijzetten

U kunt ervoor kiezen om de urn met as bij te zetten in het columbarium (urnenmuur) of te plaatsen in de natuurtuin, de urnentuin of de watertuin in ons Afscheidspark. De as of een deel ervan kan ook in een sculptuur verwerkt worden.

Het Afscheidspark kunt u bezoeken wanneer u maar wilt.

Lees verder

Thuis of andere dierbare plek

U kunt de as van de overledene na een maand bij ons ophalen en meenemen naar huis of naar een andere dierbare plek. U kunt daarvoor een afspraak maken met een van onze medewerkers. Om teleurstellingen te voorkomen, raden wij aan dit tijdig te doen als u dit op een bepaalde datum wilt doen.

In Nederland mogen nabestaanden de as van een overledene verstrooien op een dierbare plek. Houd u er wel rekening mee dat u toestemming nodig hebt van de eigenaar van deze grond.

Monumenten

Op diverse plekken in ons Afscheidspark staan monumenten. Ieder met een eigen betekenis, maar altijd gerelateerd aan afscheid nemen en herinneren. Wandelend over de paden kunt u een bezoek brengen aan deze monumenten. Er zijn 2 monumenten waar u deel van uit kunt maken door een persoonlijk naamplaatje van uw overleden dierbare.

Lees verder