Ophalen van de as

Een maand na de crematie kunt u de as van de overledene bij ons ophalen en meenemen naar huis of naar een andere dierbare plek. Ook is het mogelijk de as van de overledene over te (laten) brengen naar een ander crematorium, een begraafplaats of elders. U kunt daarvoor een afspraak maken met een van onze medewerkers. Om teleurstellingen te voorkomen, raden wij aan dit tijdig te doen als u dit op een bepaalde datum wilt doen.

U kunt iemand anders machtigen voor het ophalen van de as. Deze gemachtigde moet wel het getekende formulier Machtiging voor ophalen as en een geldige legitimatie bij zich hebben.

Ophalen van de as

Na het maken van een afspraak kunt u de as van de overledene ophalen bij Crematorium Tilburg en meenemen naar huis of naar een plek van uw keuze.

U krijgt de as mee in de urn waarin de as bij ons bewaard is. Als u een andere urn wilt of een gedeelte van de as wilt ophalen, kunt u dit aangeven bij het maken van de afspraak.

Overbrengen as naar ander crematorium of andere  begraafplaats

Als u de as van de overledene naar een andere begraafplaats of een ander crematorium wilt (laten) brengen, dan kunt u het best zelf contact opnemen met de betreffende beheerder. U kunt daarna een afspraak met ons maken voor het ophalen van de as.

De as kunt u zelf overbrengen of dit laten doen door een van onze medewerkers of een medewerker van de begraafplaats of het andere crematorium.