Ophalen van de as

Minimaal een maand na de crematie kun je bij ons de as van jouw dierbare bij ophalen en meenemen naar huis of naar een andere dierbare plek. Ook is het mogelijk de as van de overledene over te (laten) brengen naar een ander crematorium, een begraafplaats of elders. Je kunt daarvoor een afspraak maken met een van onze medewerkers. Om teleurstellingen te voorkomen, raden wij aan dit tijdig te doen als je dit op een bepaalde datum wilt doen.

Het is ook mogelijk om iemand anders machtigen voor het ophalen van de as. Deze gemachtigde moet wel het getekende formulier Machtiging voor ophalen as en een geldige legitimatie bij zich hebben.

Ophalen van de as

Na het maken van een afspraak kun je de as van de overledene bij ons ophalen, en meenemen naar huis of een andere dierbare plek.

Je krijgt de as mee in de urn waarin de as bij ons bewaard is. Als je een andere urn wilt of een gedeelte van de as wilt ophalen, kun je dit aangeven bij het maken van de afspraak.

Overbrengen as naar ander crematorium of andere  begraafplaats

Als je de as van de overledene naar een andere begraafplaats of een ander crematorium wilt (laten) brengen, kun je het best zelf contact opnemen met de betreffende beheerder. Je kunt daarna een afspraak met ons maken voor het ophalen van de as.

De as kun je zelf overbrengen of dit laten doen door een van onze medewerkers of een medewerker van de begraafplaats of het andere crematorium.