Over de uitvaart

Steeds meer mensen kiezen voor een persoonlijke en unieke uitvaart, een afscheid dat past bij de overledene. Veel moet binnen korte tijd geregeld worden. Gelukkig begeleidt jouw uitvaartbegeleider je bij de voorbereiding van een uitvaart.

Onze medewerkers doen er alles aan om een uitvaart volgens jouw wensen in te vullen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen of speciale wensen hebt. Vanzelfsprekend ben je van harte welkom voor een persoonlijk bezoek aan ons crematorium, zodat wij onze locaties aan jou kunnen laten zien. Je kunt hiervoor een afspraak maken met een van onze medewerkers.

Ontvangst

Bij aankomst word je ontvangen door jouw uitvaartbegeleider en een van onze medewerkers. Als je dat wilt, kun je de overledene met een aantal nabestaanden zelf naar binnen dragen. Daarnaast is het mogelijk om 15 minuten voorafgaand aan het afscheid de overledene op te baren. Voor een gastvrije ontvangst en het tijdig in gereedheid brengen van de afscheidsruimte, verwachten wij dat de rouwstoet een half uur voor aanvang arriveert.

Familiekamer

In Aula Aurora, Aula Atrium en Grand Café Ode kun je als naaste familie en vrienden gebruik maken van de familiekamer. Hier staat koffie/thee en fris voor je klaar, zodat je je in alle rust kunt voorbereiden op wat komen gaat. Andere genodigden worden ontvangen in de foyer van deze locaties.

Persoonlijke invulling

In iedere locatie kun je binnen de gereserveerde tijd zelf bepalen hoe je de uitvaart wilt laten verlopen. Je uitvaartbegeleider zal je hierbij adviseren. Meestal gaan de genodigden na de ontvangst naar de afscheidsruimte en gaan zij na het afscheid naar de foyer voor de condoleance en/of om iets te eten en te drinken. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om eerst samen te komen in de foyer en evt. iets te eten en te drinken, en daarna pas naar de afscheidsruimte te gaan.