Over de uitvaart

Steeds meer mensen kiezen voor een persoonlijke en unieke uitvaart, een afscheid dat past bij de overledene. Veel moet binnen korte tijd geregeld worden. Gelukkig begeleidt uw uitvaartbegeleider u bij de voorbereiding van een uitvaart.

Onze medewerkers doen er vervolgens alles aan om een uitvaart volgens uw wensen in te vullen. Aarzelt u niet om contact met ons op te nemen als u vragen of speciale wensen heeft. Vanzelfsprekend bent u van harte welkom voor een persoonlijk bezoek aan ons crematorium, zodat wij u onze locaties kunnen laten zien. U kunt daarvoor een afspraak maken met een van onze medewerkers.

Ontvangst

Bij aankomst wordt u ontvangen door uw uitvaartbegeleider en een van onze medewerkers. Als u dat wilt, kunt u de kist met uw dierbare overledene zelf naar binnen dragen. Daarnaast is het mogelijk om 15 minuten voorafgaand aan het afscheid de overledene op te baren. Voor een gastvrije ontvangst en het tijdig in gereedheid brengen van de afscheidsruimte, verwachten wij dat de rouwstoet een half uur voor aanvang arriveert.

Familiekamer

In Aula Aurora, Aula Atrium en Grand Café Ode kunt u als naaste familie en vrienden gebruik maken van de familiekamer. Hier staat koffie/thee en fris voor u klaar, zodat u zich in alle rust kunt voorbereiden op wat komen gaat. Andere genodigden worden ontvangen in de ontvangstruimte van deze locaties.

Persoonlijke invulling

In iedere locatie kunt u binnen de door u gereserveerde tijd zelf bepalen hoe u de uitvaart wilt laten verlopen. Uw uitvaartbegeleider zal u hierbij adviseren. In de meeste gevallen gaan de genodigden na de ontvangst naar de afscheidsruimte en gaan zij na het afscheid naar de ontmoetingsruimte. Maar u kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om eerst samen te komen in de ontmoetingsruimte en evt. iets te eten en te drinken, en daarna pas naar de afscheidsruimte te gaan.