Theatervoorstelling ‘Rouw op je dak’ door Theatergroep Traxx

Woensdag 14 april 2024
Locatie: Atrium Lounge, Karel Boddenweg 5, Tilburg

Speciale voorstelling voor scholen (voor leerlingen vanaf 15 jaar)

Plotseling is je vader dood of ineens maakt je vriendin het uit… komt dat even rouw op je dak… Het overkomt Nick en Kevin en hierover hebben ze veel verdriet. Ergens begrijpen Nick en Kevin niet wat er met ze gebeurt, ze worstelen met tegenstrijdige gevoelens, vinden geen steun bij volwassenen en kunnen elkaar niet bereiken. Hun vriendschap komt onder druk te staan.

De voorstelling ‘Rouw op je dak!’ doorbreekt het taboe rondom rouw en maakt het onderwerp bespreekbaar. In de voorstelling lopen drie verhalen over rouwverwerking parallel aan elkaar: een verkering die uitgaat, ouders die gaan scheiden en een vader die plotseling overlijdt. Zo maakt Traxx duidelijk dat heftige gevoelens van verlies iedereen kan overkomen en daardoor ontstaat er meer herkenning bij elkaar.

Na de voorstelling volgt een nabespreking. Hierin is ruimte voor de jongeren om hun ervaringen en emoties met elkaar te delen. Bij rouw is het van groot belang om een manier van uiten te vinden zodat je met je verdriet om kan gaan en het kan verwerken. Vind je geen manier om ermee om te gaan, dan kan dat tot agressie en isolatie leiden. Deze agressie leidt steeds vaker tot geweld op scholen.

Interesse?
Wij bieden scholen de mogelijkheid om leerlingen vanaf 15 jaar deze voorstelling bij te laten wonen. Er zijn 3 voorstellingen voor max. 65 leerlingen.
Neem voor meer informatie contact op via: info@crematoriumtilburg.nl of 013 4686204

Klik hier voor het complete programma 2024