‘Wat een mooie dag…’
themamiddag over Jan’s worsteling met het leven

zondag 12 januari, vanaf 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
locatie: Grand Café Ode, Karel Boddenweg 7, Tilburg

Op 3 november 2013 beëindigt de 39-jarige Jan bewust zijn leven. Een leven dat hem alles, maar ook niets te bieden heeft. Zijn naasten liet Jan achter zonder vragen en zonder schuldgevoel. Zij waren namelijk volledig op de hoogte van zijn gevoelens en plannen om uit het leven te stappen.

Zes jaar na zijn dood verschijnt er van de hand van de Tilburgse auteur en filosofe Ineke van Pelt een non-fictieroman over Jan. Een aangrijpend verhaal over een man die het leven niet meer aankan en zo dapper is er zelf op het juiste moment een eind aan te maken. Een verhaal dat controversieel is, maar juist daardoor ook een bijdrage kan leveren aan de discussie over dit thema.

Tijdens deze middag vertelt de familie van Jan tijdens een openhartig interview met ritueelbegeleider bij afscheid Rob van Tilburg over Jan’s onbezorgde jeugd, zijn pogingen om een zelfstandig leven op te bouwen, en over zijn worstelingen met zichzelf en met het leven. Uitvaartondernemer Tom van Dijk verhaalt over zijn betrokkenheid bij de familie, voor, tijdens en na de uitvaart. En tenslotte vertelt Ineke van Pelt over de totstandkoming van haar achtste boek.

Deze themamiddag organiseren wij samen Monuta Tom van Dijk

Toegang en koffie/thee zijn gratis. U kunt plaats(en) reserveren door een e-mail te sturen naar info@monutatomvandijk.nl of te bellen met 013 – 8226527.