Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van vragen die vaak aan ons gesteld worden. Mogelijk vind je hier ook het antwoord op uw vraag.
Klik op de vraag voor het antwoord.
Staat jouw vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op via gedenken@crematoriumtilburg.nl of bel tijdens kantooruren met 013 4686204.

Wat is een open askamer?

Een open askamer wil zeggen dat de as zichtbaar is. De as is verwerkt in een speciale hars die meestal in meerdere kleuren verkrijgbaar is. Gedenktekens met een open askamer kun je niet zelf vullen.

Hoeveel as moet ik opsturen of komen brengen?

Bij de orderbevestiging ontvang je informatie over de benodigde hoeveelheid as. Wij gaan respectvol om met de as die eventueel overblijft na het vullen, deze as krijg je tegelijk met het bestelde product retour gestuurd.

Wat is de levertijd?

De levertijd is afhankelijk van het bestelde product. Bij ieder product staat de levertijd vermeld. Mocht je as en/of een vingerafdruk verwerkt willen hebben, dan wordt jouw bestelling in behandeling genomen nadat wij de as of de vingerafdruk hebben ontvangen. Vanaf dat moment kun je uitgaan van de aangegeven levertijd.

Is het veilig om as te versturen?

Het versturen van as is een heel persoonlijke keuze. Als je dat liever niet wilt, kun je de as voor het vullen bij ons brengen en/of het met as gevulde product ophalen. Je kunt dit aangeven bij je bestelling.

Als je as naar ons opstuurt, raden wij aan dit aangetekend te doen.

De met as gevulde producten versturen wij (zorgvuldig verpakt) met track&trace nummer. Je krijgt een mail wanneer de bestelling gereed is voor verzending en kunt vervolgens jouw bestelling volgen.

Als je de bestelling liever zelf op komt halen, is dat ook mogelijk. Je kunt dat aangeven bij jouw bestelling. Wij nemen contact met je op als jouw bestelling gereed is.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzending voor iedere bestelling kost € 10,00. Wij verzenden per brievenbus- of pakketpost en met track- en tracenummer. Je krijgt een mail als de bestelling gereed is voor verzending en kunt daardoor de verzending volgen.

Hoe vul ik een urn zelf?

Plaats eerst een plastic zak in de urn.  Controleer de urn op beschadigingen voordat je deze vult en/of lijmt. Neem een trechter en schep de as voorzichtig in de urn. Zorg ervoor dat de urn op een voldoende groot vel papier en een vlakke ondergrond staat, zodat evt. gemorste as gemakkelijk bij elkaar geveegd kan worden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een platte kwast.

In ons assortiment zijn er urnen met schroefdop, deksel en afdekplaatje, die verlijmd kunnen worden. Vooral als je de urn buiten plaatst, raden wij je aan deze te verlijmen of te kitten. Onze bio-urnen kunnen niet verlijmd worden. Deze hebben vaak doppen die, eenmaal gesloten, niet meer geopend kunnen worden.

Hoe groot moet de urn zijn?

Een urn voor alle as van een overleden volwassene moet een inhoud hebben van minimaal 3 tot 3,5 liter. Van te voren is helaas niet te zeggen of deze inhoud altijd voldoende is. Dit heeft te maken met het postuur van de overledene, de kist en in sommige gevallen ook de vorm van de urn.

Veel urnen zijn in diverse formaten verkrijgbaar. De kleinste uitvoering wordt vaak gebruikt als de as verstrooid wordt en een klein gedeelte ter herinnering wordt bewaard of als de as verdeeld wordt onder nabestaanden.

Neem gerust contact met ons op voor advies over het juiste formaat urn.

Kan iedere urn buiten staan?

De meeste urnen zijn niet geschikt voor een gedenkplek buiten. Bij onze urnen staat vermeld of zij ook geschikt zijn voor buiten. Je kunt hierop ook selecteren in ons menu. Na verloop van tijd kunnen urnen die buiten staan wel gaan verweren (bijvoorbeeld messing urnen).

Zijn de prijzen op de website inclusief of exclusief BTW?

De prijzen in onze webwinkel zijn inclusief BTW.

Hoe bereken ik de ringmaat?

Je kunt naar een juwelier gaan en daar de ringmaat laten bepalen van de vinger waaraan je de ring wilt dragen. Heb je al een ring die goed past? Je kunt met een liniaal de doorsnede van de ring opmeten (de rand niet meenemen). De ringmaat is het aantal mm. Voor brede ringen is het meestal beter om een halve maat groter aan te houden.

Is een assieraad waterdicht?

De meeste fabrikanten adviseren om niet met een assieraad in het water te gaan (zwemmen, douchen, afwaswater). Ook is het beter op te passen met aanraking van schoonmaakmiddelen zoals chloor omdat deze het sieraad kunnen aantasten of voor verkleuring kunnen zorgen.

Mijn vraag staat er niet bij

Neem dan contact met ons op via gedenken@crematoriumtilburg.nl of bel tijdens kantooruren naar 013 4686204.