Verstrooien

Verstrooiing is een ritueel waarbij nabestaanden kiezen voor loslaten: de as van de overledene wordt opgenomen in de natuur.

Wanneer je dit ook wilt, zijn er diverse mogelijkheden. In ons Afscheidspark liggen 2 strooivelden waar de as kan worden verstrooid. Als je wilt, kun je hierbij aanwezig zijn.
Je kunt ook de keuze maken om de as op een andere plek te verstrooien. In dat geval kun je na de wettelijke wachttijd (minimaal 1 maand na de crematie) een afspraak met ons maken om de as op te halen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met ons.

Verstrooien bij Crematorium Tilburg

Als je kiest voor verstrooien op een van onze strooivelden in het Afscheidspark, kun je een afspraak maken met een van onze medewerkers. Je hebt de keuze de as zelf te verstrooien of dit te laten doen door de medewerker van het crematorium die ter plaatse de verstrooiing begeleidt. Als je niet bij de verstrooiing aanwezig wilt zijn, zorgen wij voor verstrooiing.
Als je een persoonlijk ritueel wilt houden bij de verstrooiing, horen wij dat graag bij het maken van de afspraak. Wij adviseren je tijdig een afspraak te maken voor deze verstrooiing als je een voorkeur hebt voor een specifieke datum of tijd.

Verstrooien op andere plek

In Nederland is het toegestaan dat nabestaanden de as van een overledene verstrooien op een dierbaar plekje. Hiervoor moet je wel toestemming hebben van de eigenaar van de grond waarop je de as wilt verstrooien. Als je hiervoor kiest, kun je een afspraak met ons maken om de as op te halen.

Verstrooiing op zee of vanuit een vliegtuig behoort ook tot de mogelijkheden. Neem contact met ons op als je hier meer over wilt weten.

Monumenten

Vlakbij de strooivelden in het Afscheidspark staan 2 monumenten waarin je een persoonlijk herinneringsplaatje kunt laten plaatsen. Dit is mogelijk voor een periode van minimaal 3 jaar.

Lees verder