Verstrooien

Verstrooiing is een ritueel waarbij u als nabestaanden kiest voor loslaten: de as van de overledene wordt opgenomen in de natuur.

Wanneer u hiervoor kiest, zijn er diverse mogelijkheden. In ons Afscheidspark liggen 2 strooivelden waar – als u wilt  in uw aanwezigheid – de as kan worden verstrooid.
U kunt ook de keuze maken om de as op een andere plek te verstrooien. In dat geval kunt u na de wettelijke wachttijd (minimaal 1 maand na de crematie) een afspraak met ons maken om de as te komen ophalen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.

Verstrooien bij Crematorium Tilburg

Als u kiest voor verstrooien op een van onze strooivelden in het Afscheidspark, kunt u een afspraak maken met een van onze medewerkers. U heeft de keuze de as zelf te verstrooien of dit te laten doen door de medewerker van het crematorium die ter plaatse de verstrooiing begeleidt. Als u niet bij de  verstrooiing aanwezig wilt zijn, zorgen wij voor verstrooiing van de as op onze strooivelden.
Indien u een persoonlijk ritueel wilt houden bij de verstrooiing, dan horen wij dat graag bij het maken van de afspraak. Wij adviseren u de afspraak tijdig te maken als u een voorkeur heeft voor een specifieke datum of tijd.

Verstrooien op andere plek

In Nederland is het toegestaan dat nabestaanden de as van een overledene verstrooien op een dierbaar plekje. Hiervoor moet u wel toestemming hebben van de eigenaar van de grond waarop u de as wilt verstrooien. Als u hiervoor kiest, kunt u een afspraak met ons maken om de as op te halen.

Verstrooiing op zee of vanuit een vliegtuig behoort ook tot de mogelijkheden. Neem contact met ons op als u hier meer over wilt weten.

Monumenten

Vlakbij de strooivelden in het Afscheidspark staan 2 monumenten waarin u een persoonlijk herinneringsplaatje kunt laten plaatsen. Dit kunt u doen voor een periode van minimaal 3 jaar.

Lees verder