Wereldlichtjesdag 2019

Wereldlichtjesdag 2019 bij Crematorium Tilburg

zondag 8 december 2019, 19.00 – 20.20 uur (inloop vanaf 18.30 uur)
locatie: Crematorium Tilburg,  Karel Boddenweg 5, Tilburg

Op Wereldlichtjesdag steken mensen over de hele wereld om 19.00 uur lokale tijd kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Zo ook bij Crematorium Tilburg. Tijdens een viering voor jong en oud worden overleden kinderen herdacht met woorden, beelden, rituelen en (live) muziek. Bij aanvang krijgt iedereen ruimschoots de gelegenheid om een kaarsje aan te steken. Een belangrijk onderdeel is het noemen van de namen van de overleden kinderen en het tonen van hun foto’s op een scherm.

Iedereen die een (of meer) overleden kind(eren) wil herdenken, nodigen wij van harte uit deze herdenking bij te wonen. Ouders die zelf een kind verloren hebben, maar ook broertjes, zusjes, opa’s en oma’s, andere familieleden, vrienden, enzovoort. Het maakt niet wat uw relatie tot het kind is, hoe oud het geworden of hoe lang het geleden is dat het kind overleed.

Vanaf 18.30 uur bent u van harte welkom bij Crematorium Tilburg, Karel Boddenweg 5. De herdenkingsbijeenkomst begint exact om 19.00 uur met een lichtritueel en duurt tot ongeveer 20.30 uur. Aansluitend is er gelegenheid tot het drinken van koffie of thee.

Om u te verzekeren van een of meerdere zitplaats(en), kunt u zich per e-mail aanmelden: info@crematoriumtilburg.nl. Wilt u uw eigen (klein)kind herdenken met foto en/of naamsvermelding, geeft u dit dan direct bij aanmelding aan (uiterlijk 4 december).
Toegang en koffie/thee zijn gratis.